Poseta Doamnei (Calceolaria)

Poseta Doamnei (Calceolaria)
Calceolaria, numita si Poseta Doamnei din cauza formei florilor, este o planta erbacee din familia Calceolariaceae, originara din America centrala si de sud. Poate atinge 30 cm inaltime, are frunze destul de mari, de culoare verde deschis si flori in forma de punga, galbene, portocalii sau rosii, cu pete maronii.

Poseta Doamnei este cultivata la noi ca planta anuala de ghiveci. Infloreste din martie pana in mai si se inmulteste prin seminte, din martie pana in iunie. Pentru o dezvoltare normala, planta are nevoie de temperaturi de minim 5 si maxim 20 grade Celsius, umiditate atmosferica ridicata si constanta (altfel nu infloreste sau isi pierde bobocii) si soare din plin. Substratul trebuie sa fie un amestec de pamant de pamant cu mranita.

Se uda prin tavita sau direct pe pamant, astfel incat apa sa nu atinga frunzele; in caz contrar, foliajul putrezeste si se usuca. Florile trecute se indeparteaza pentru a face loc altora. Calceolaria se poate fertiliza primavara, vara sau toamna, in regim saptamanal, pentru a stimula inflorirea.

Poseta Doamnei se inmulteste prin seminte, care se presara pe pamant si ase acopera cu un ziar; plantutele au nevoie de intuneric pentru a rasari. Cand sunt destul de mari, plantele tinere se mjta inghivece individuale si se tin la semiumbra.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.8 din 5 - 28 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =