Plante de interior care suporta lumina scazuta

Plante de interior care suporta lumina scazuta
Secretul pentru a avea plante de interior sanatoase si viguroase este asigurarea unui mediu curat, in care sa fie respectate conditiile necesare fiecarei specii. Cu apa suficienta, lumina, pamant de buna calitate si fertilizari ocazionale, orice planta se dezvolta perfect. Insa ce faci daca locuinta nu primeste suficient de multa lumina?

Philodendron este o planta originara din padurile tropicale, deci este obisnuita cu lumina putina. Are frunze mari, lucioase, in forma de inima si necesita un pamant de buna calitate, lutos. Daca nu este sensibila la lumina scazuta, philodendron are nevoie de umiditate atmosferica ridicata. Se uda regulat, stropind uneori si foliajul; frunzele uscate sau imbatranite trebuie indepartate.

Spathiphyllum, cunoscut si cu numele de Crinul pacii, este o planta tropicala originara din America si sud-estul Asiei. Frunzele sale sunt mari, ovale si lucioase, iar florile au o forma interesanta. In mediul natural, planta creste la umbra sau semi-umbra oferita de padurea tropicala, deci se va adapta perfect incaperilor care nu beneficiaza de suficienta lumina. Se uda regulat si i se asigura un mediu cu umiditate ridicata.

Alte plante sunt Pilea (tot o planta tropicala, ornamentala prin frunzele car epot retine apa), Sanseveria (cu frunze verzi, lucioase si simple sau dungate ori patate cu galben/alb) sau Dieffenbachia (alre funze lungi, de culoare verde si galbena/alba).

Votati articolul

Plante de interior care suporta lumina scazuta
Rating:
Nota: 4.29 din 5 - 24 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 2 =