Plante care infloresc toamna: Hosta, crinul de toamna

Plante care infloresc toamna: Hosta, crinul de toamna
Crinii de toamna reprezinta o atractie mai ales in luna august, cand parfumul florilor albe se raspandeste in gradina, mai ales pe inserat.

Crinul de toamna este decorativ prin florile care apar in iulie si august, uneori pana in septembrie, dar si prin frunzele mari si lucioase. Frunzele crinului de toamna sunt monocrome sau variegate, in functie de specie si varietate. Crinii de toamna fac parte din genul Hosta, familia Liliaceae.

Aspectul frunzelor difera in functie de amplasarea tufei in gradina. Daca sunt tinuti in plin soare, frunzele raman mici, capata culoarea verde deschis, plantele infloresc rar si saracacios iar uneori frunzele capata arsuri din pricina soarelui. Crinii de toamna iubesc zonele umbroase, acolo unde frunzele se dezvolta mult, tufele sunt mari, de culoare verde inchis. Florile se mentin o perioada mai lunga de timp, in aceste conditii.

Vara, in perioadele caniculare, tufele se uda zilnic, stropind inclusiv frunzele. Se inmulteste prin divizarea tufelor, toamna, dupa ofilirea frunzelor.

Votati articolul

Plante care infloresc toamna: Hosta, crinul de toamna
Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =