Flori galbene de Xerochrysum bracteatum

Flori galbene de Xerochrysum bracteatum
Xerochrysum bracteatum este o specie ornamentala cultivata in gradini, cu flori colorate in diferite nuante de galben, roz, violet sau portocaliu. Florile pot fi uscate si pastrate, din acest motiv specia fiind numita floarea de pai.

Este una din cele mai cunoscute plante din categoria imortelelor. Frunzele de Xerochrysum sunt aspre, liniare si lanceolate. Potrivit literaturii de specialitate, calatidiile mari sunt grupate in inflorescente corimboase. Foliolele involucrale sunt coriacee, lungi, colorate in diferite nuante de rosu si galben pana la alb, pastrandu-se si in stare uscata.

Genul Xerochrysum face parte din familia Compositae, avand ca origine Australia si Noua Zeelanda. Exista specii care ating inaltimi de pana la 60-100 cm. In gradinile din tara noastra infloreste din vara pana toamna. Are nevoie de soluri usor alcaline, nisipoase, bine drenate.

Este ideala cultivarea sa in spatii insorite. Pe timpul verii se uda moderat si se combat buruienile de cate ori este nevoie, deoarece acestea pot sufoca rapid planta. Daca este cazul, se distruge crusta solului prin prasile repetate.

Votati articolul

Flori galbene de Xerochrysum bracteatum
Rating:
Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =