Cand infloreste lupinul

Cand infloreste lupinul
Plantele din genul Lupinus pot fi anuale sau perene. Sunt plante de talie inalta, ajungand pana la 60 cm inaltime. Majoritatea speciilor infloresc vara, in lunile iulie, august, cateodata pana in septembrie. Sunt decorative prin florile viu colorate, dispuse in spice. Exista varietati atat monocrome cat si policrome, cu nuante de roz, albastru violet, alb, crem sau rosiatice.

In agricultura, majoritatea speciilor sunt folosite ca nutret sau ca ingrasamant verde, pe terenurile secatuite de agricultura intensiva. In gradina, lupinul are nevoie de un spatiu insorit si de un sol nisipos, bine drenat. Se seamana la locul definitiv in luna aprilie, inceputul lui mari, in cuiburi, precum fasolea. Se pun pana la trei seminte la un cuib, la 30 cm distanta intre cuiburi. Timpul de rasarire este relativ scurt, de 10-14 zile.

Lupinul nu are nevoie de fertilizare. Se uda moderat, mai abundent in perioadele secetoase. Semintele se recolteaza in fiecare an, desi isi pastreaza capacitatea germinativa mai multi ani se recomanda semanatul lor in anul imediat urmator.

Votati articolul

Cand infloreste lupinul
Rating:
Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =