Paralutele se seamana in luna august

Paralutele se seamana in luna august
Banutii sau paralutele, Bellis perennis, sunt plante ornamentale de gradina perene, cu frunze persistente, dispuse in rozeta, decorative prin florile viu colorate. Au talia scunda, de pana la 25-30 cm, de regula banutii fiind folositi pentru realizarea unor covoare florale sau grupati cu alte specii in straturi de flori.

Paralutele nu sunt pretentioase fata de sol, dar in mod ideal au nevoie de un substrat fertil, de udare moderata si de mult soare. Infloresc din primavara, din luna aprilie, pana vara in iunie.

Cele mai viguroase plante sunt cele obtinute din rasaduri obtinute prin semanat, desi specia se poate inmulti si vegetativ. Pentru obtinerea rasadurilor, semintele se seamana vara, in luna august. Semintele vor germina dupa 10 zile si se repica in stadiul de doua frunze adevarate. Se planteaza in gradina toamna, in lna octombrie, la distanta de 20 cm intre plante. Banutii se mai pot inmulti prin despartirea plantelor, operatiune care se face vara, dupa ce florile se ofilesc.

Au nevoie de protectie impotriva gerului. Dupa caderea brumelor, stratul cu banuti trebuie acoperit cu un strat de material vegetal (paie, frunze).

Votati articolul

Paralutele se seamana in luna august
Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 26 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =