Opuntia, limba soacrei

Opuntia face parte din familia cactaceae si mai este numita limba soacrei. Este un cactus care poate atinge dimensiuni apreciabile si este format din palete ovale, plate si alungite, cu tepi de 2-2,5 cm lungime, asezati in grupuri de cate 5-6. Florile sunt galbene si apar in lunile iunie-iulie, dar numai daca planta a beneficiat de conditiile optime.
Ca mai toti cactusii, opuntia nu are nevoie de ingrijiri speciale si tolereaza excelent perioadele de seceta. Are nevoie de pamant uscat, nisipos, cu adaos de pietris, dar usor drenabil - este foarte importatn ca pamantul sa nu ramana ud. Inspre sfarsitul toamnei, cand opuntia se pregateste sa intre in perioada de repauz, paletele cactusului se pot scoroji, insa acesta nu e un semn de ingrijorare. pe timpul iernii, opuntia nu se uda si trebuei ferita de inghet; vara, cactusul trebuie ferit de curentii de aer sau de vantul puternic. Adora soarele din plin, iar daca este asezat la umbra nu mai infloreste.

Votati articolul

Opuntia, limba soacrei
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =