Lupinul nu suporta transplantarea

Lupinul nu suporta transplantarea
Lupinul este o planta anuala de gradina, care poate ajunge si pana la 60 cm inaltime. Are tulpini lungi si flori multe, dispuse in spice, in culori car variaza de la alb, crem, galben, roz, pana la albastru si violet. Lupinul infloreste din iulie pana in septembrie si este una din cele mai frumoase si bogate flori de gradina.

Lupinul prefera un sol nisipos, sanatos si expus la soare. Nu suporta transplantarea, deci trebuie semanate direct in locul definitiv. Se seamana pe la sfarsitul lunii aprilie, in cuiburi de cate 2-3 seminte, la 30 cm distanta departare unul de altul si se acopera cu pamant umed, pentru a stimula incoltirea; planta rasare in doua saptamani.

Dincolo de faptul ca este o planta de gradina atat de frumoasa, lupinul nu este deloc pretentios: nu are nevoie de ingrijiri speciale si nici de fertilizari. Se uda regulat, mai ales in perioadele secetoase.

Semintele se pot pastra la loc racoros timp de 5 ani. Florile de lupin pot fi folosite si in aranjamente florale, insa nu tin foarte mult.

Votati articolul

Lupinul nu suporta transplantarea
Rating:
Nota: 4.4 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =