Ingrijirea trandafirilor in primul an de la plantare

Ingrijirea trandafirilor in primul an de la plantare
Plantarea trandafirilor nu asigura si o inflorire bogata. Aceste plante delicate au nevoie de anumite ingrijiri in prumul an de la plantare: taierea ramurilor, imbogatirea pamantului si alte lucrari nu foarte dificile.

In primul an dupa plantare, ramurile trandafirului trebuie taiate. Intotdeauna, aceasta operatiune se face primavara, iar daca trandafirul se planteaza chiar in acest anotimp iar ramurile sunt prea lungi, taierea lor se poate face chiar inainte de fixarea in pamant. Aceasta lucrare este necesara pentru ca asigura un echilibru intre dimensiunile radacinilor si a coroanei; daca nu sunt taiate ramurile, e posibil ca radacinile sa nu le poata asigura apa si substante nutritive intr-o cantitate suficienta, ceea ce va duce la moartea trandafirului.

Ramurile hibriziilor de trandafiri se taie pana la al treilea sau cincilea ochi, iar la cei arbusti pana la al saselea sau al zecelea ochi.

O alta lucrare care se face primavara, in conditiile in care trandafirul a fost plantat in anul anterior, este inlaturarea movilei de pamant din jurul tulpinii. Operatiunea se face numai pe vreme buna si cand nu mai exista pericolul inghetului.

Votati articolul

Ingrijirea trandafirilor in primul an de la plantare
Rating:
Nota: 4.3 din 5 - 33 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =