Ingrijirea si problemele plantelor de balcon

Ingrijirea si problemele plantelor de balcon
Cele mai cunoscute plante de balcon sunt muscatele si petuniile. Pentru a fi folosite ca flori de balcon, plantele trebuie sa indeplineasca trei conditii: sa fie adaptate vietii in ghivece de mici dimensiuni, sa se dezvolte bine in conditii de caldura/vant si sa infloreasca abundent.

Florile preferate sunt acelea care infloresc fara intrerupere de la plantare si pana toamna tarziu. Toate aceste calitati sunt intrunite de muscata, insa in verile foarte calduroase pana si aceasta planta se ofileste si nu mai face flori. Dintre plantele anuale, se poate alege petunia. Are flori foarte viu colorate, creste ramificat si bogat, cu tulpini lungi, flexibile, iar florile sale se inlocuiesc neintrerupt si se revarsa frumos peste marginea ghiveciului sau balconului.

Cel mai mare neajuns in ceea ce priveste intretinerea plantelor pe balconale este legat de dimensiunea ghivecelor. De obicei, din cauza spatiului mic, sunt alese ghivece mici, astfel ca pamantul din ele este prea putin, insuficient ca hrana pentru o dezvoltare completa a plantelor. Acest inconvenient se poate micsora prin folosirea unui paant de calitate si schimbarea lui o data sau de doua ori pe an sau ingrasat.

In timpul vegetatiei, plantelor nu trebuie sa le lipseasca umiditatea necesara; plantele se uda seara corespunzator, iar pe vreme secetoasa, se uda si dimineata devreme, numai la radacina. Daca plantele nu par sa se dezvolte intr-un ritm normal, atunci trebuie ajutate si cu ingrasaminte amestecat in apa de udat.

autor: Dragos Serban

Votati articolul

Ingrijirea si problemele plantelor de balcon
Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =