Inflorirea fortara la Rhododendron

Inflorirea fortara la Rhododendron
Rhododendron este o planta perena care creste ca un arbust. Este foarte populara pentru florile sale deosebit de frumoase si pentru ca este usor de ingrijit. Infloreste in functie de soi, din luna septembrie (soiurile foarte precoce), decembrie (soiuri precoce), ianuarie (soiuri medii), februarie (soiuri tardive) sau martie (soiuri foarte tardive). Pentru a avea flori inainte de vreme e nevoie ca planta sa fie fortata un pic.

Plantele care au intrat deja in perioada de repaus pot fi si ele fortate. Pentru a inflori mai devreme, azaleele trebuie tinute cateva zile la lumina difuza, pentru a stimula aparitia mugurilor. Fortarea continua cu mutatea ghiveciului la temperaturi din ce in ce mai ridicate (de la 10-12 grade Celsius, la 18-20).

Pana cand infloresc, rhododendronul se uda numai prin pulverizarea plantei cu apa; o data de florile au aparut, udarea se face prin turnarea apei in ghiveci, la baza plantei. Tocmai pentru ca planta este fortata sa infloreasca, ea nu trebuie supusa altor situatii stresante: curenti de aer, variatii bruste de temperatura, uscarea pamantului.

Votati articolul

Inflorirea fortara la Rhododendron
Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 29 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =