In ce conditii sunt recomandate ingrasamintele verzi

In ce conditii sunt recomandate ingrasamintele verzi
Ingrasamintele verzi sunt o sursa importanta de nutrienti in agricultura ecologica. Ele constau in imprastierea uniforma a resturilor vegetale provenite de la plantele verzi, care actioneaza atat ca un strat protector de mulci cat si ca un fertilizator.

Practica este recomandata mai ales pe terenurile nisipoase, pe solurile asa-numite zburatoare, supuse degradarii si eroziunii eoliene. Se recomanda ca ingrasamintele verzi sa provina de la plante cultivate in acest scop, precum lupinul, sulfina, trifoiul, mazarichea. Toate acestea sunt leguminoase care imbunatatesc nivelul azotului din sol. De asemenea, mai sunt recomandate ca ingrasaminte verzi mustarul sau rapita.

Tehnologiile din agricultura ecologica presupun recoltarea masei verzi, apoi maruntirea acesteia si de abia apoi imprastierea uniforma pe sol. Toate acestea pot fi facute mecanizat sau manual, in functie de specificul zonei si de marimea suprafetei.

Ingrasamintele verzi sunt recomandate, de asemenea, pe terenurile unde se practica semanatul direct in miriste sau acolo unde solul este lucrat superficial, fara aratura. Ingrasamintele verzi impiedica pierderea apei din sol.

Votati articolul

In ce conditii sunt recomandate ingrasamintele verzi
Rating:
Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =