Gloxinia, flori spectaculoase si usor de ingrijit

Gloxinia (sinningia hibrida) face parte din familia gesneriaceae si este o planta de apartament foarte apreciata mai ales din cauza florilor sale deosbit de frumoase. Acestea sunt mari, au forma de palnie si sunt unicolore sau bicolore, in nuante de albastru, alb, purpuriu si roz.
Gloxinia infloreste din mai pana in septembrie. Iubeste lumina multa, dar indirecta, si temperaturile moderate - cel mai bine se dezvolta in incaperi ceva mai racoroase, cu 18-20 de grade celsius (temperaturile scazute sunt importante mai ales in perioada de inflorire). Udarile se fac regulat, in cantitati moderate si se pot folosi si ingrasaminte de doua ori pe luna. Atentie! Gloxinia nu se pulverizeaza/stropeste cu apa pe flori, pentru ca se pateaza. Dupa inflorire, planta se uda din ce in ce mai rar, pentru a se induce perioada de repaus. Daca planta se usuca, bulbul rams in ghiveci trebuie tinut la o temperatura mica, de pana in 15 grade celsius. In februarie se transplanteaza, i se inlatura radacinile si i se inlocuieste pamantul. Se uda trepta pana apar primele frunze. Gloxinia se inmulteste prin seminte in februarie sau prin butasi de frunze.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =