Generalitati despre bromelii

Fac parte din familia Bromeliaceae si sunt plante epifite - cresc pe ramurile copacilor, insa nu se hranesc cu seva acestora, ii folosesc numai pentru a se sustine. Frunzele sunt dispune in forma de palnie si asta le permite sa adune si sa absoarba apa in mijlocul plantei.
Mare parte din speciile de bromelii provin din padurile tropicale, calde si umede, insa altele traiesc in regiuni secetoase si se dezvolta in plin soare, la altitudini de pana la 4000 m inaltime. In Romania, bromeliile sunt crescute ca plante de apartament. au nevoie de ghivece de mici dimensiuni si pamant grosier, format din pamant de frunze, turba, muschi si carbune de lemn, astfel incat radacinile sa beneficieze de o foarte buna aerisire si sa nu putrezeaasca. Temperaturile propice se situeaza intre 12-15 grade celsius. Bromeliile au nevoie de multa apa, care se toarna direct in tubul format de frunze, si umezeala - pamantul trebuie sa fie mereu umed si planta trebuie pulverizata cu apa, in special in perioadele caniculare; se poate uda cu apa luata direct de la chiuveta, insa apa de ploaie e cea mai buna. Bromeliile au nevoie de lumina multa, dar niciodata de soare direct. fertilizarea sau folosirea ingrasamintelor nu este necesara. Dupa inflorire, bromeliile dau plante noi, care cresc la baza lor, inca atasate de radacina principala. Puii trebuie lasati sa creasca pana ajung sa aiba 1/2 din inaltimea plantei-mama si de abia apoi pot fi desprinsi cu grija.

Votati articolul

Generalitati despre bromelii
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =