Flori perene care infloresc mult

Gradinarii iubesc florile perene pentru ca acestea reapar an de an. Iar daca primesc ingrijirile necesare, aceste flori infloresc si se inmultesc spre bucuria vizuala a tuturor celor care le vad.

Florile perene despre care vorbim in continuare nu au nevoie de ingrijiri speciale; pentru a se dezvolta bine, ele trebuie taiate, ferite de buruieni si daunatori, curatate de florile uscate si divizate.

Iata ce flori perene trebuie sa plantezi in graina, ca sa te bucuri de culoare cat mai mult

1. Achillea - Coada soricelului. Infloreste 3 luni si creste in orice loc, ba chiar ii place pamantul uscat si saracacios. Daca vrei sa prelungersi perioada de inflorire, rupe capetele floriloe cand acestea s-au uscat. Dupa prima inflorire, efectueaza lucrari de intinerire a plantei, taint tulpinile batrane. Se divizeaza la 3 ani.

2. Centranthus ruber - Valeriana. Prefera solutile uscate si aride, dar infloreste mult mai bogat la temperaturi mai scazute. Infloreste 4 luni, traieste 5 ani si se inmulteste prin butasi.

3. Coreopsis infloreste cel putin 3 luni si nu are pretenti mari in ceea ce priveste conditiile sau ingrijirile. La 2-3 ani trebuie divizata sau inmultita din seminte. Dupa ce a inflorit, taie tulpina cu un sfert pentru a incuraja aparitia unor noi flori.

4. Dianthus - Garoafa. Infloreste mai mult de 2 luni si se preteaza solurilor usor alcaline si bine drenate. Trebuie inmultita prin seminte sau divizare.

5. Echinacea purpurea. Poate fi considerata planta-minune. Infloreste 2-3 luni, e foarte rezistenta la seceta, atrage fluturii si pasarile in gradina si are o culoare intensa care va atrage invidia vecinilor. Capetele florale cu seminte pot fi lasate pe plante peste iarna, ca hrana pentru pasari.

6. Rudbeckia. Prefera solurile bine drenate si aflate in plin soare. Capetele uscate ale florilor trebuie indepartate, pentru a prelungi perioada de inflorire.

7. Scabiosa - Sipica. Infloreste mai mult de 3 luni si trebuie divizata la 3-4 ani. Se cultiva simplu, in sol obisnuit si in plin soare.

Votati articolul

Flori perene care infloresc mult
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =