Dracena, una din cele mai raspandite plante de interior

Dracena, una din cele mai raspandite plante de interior
Dracena sau dragonierul este o planta permanent verde care face parte din familia Agavaceae si al carei nume vine din limba greaca, unde inseamna zmeoaica. In Romania, dracena a devenit una din cele mai intalnite plante de apartament, fiind nepretentioasa, usor de ingrijit, potrivita atat pentru locuinte cat si pentru spatii de birouri.

Dracaena poate atinge chiar si 1,5-2 metri. Are o tulpina subtire si viguroasa, uneori ramificata, in varful careia creste un buchet de frunze dispuse ca la palmier; frunzele sunt inguste si foarte lungi, arcuite inspre afara, de culoare verde-inchis cu bordura rosie, alba sau galbena.

Dracena are o crestere rapida si are foarte putine pretentii. Are nevoie de un pamant de gradina amestecat cu turba, iar ghiveciul trebuie amplasat intr-un loc luminos, dar semi-umbrit.

Prefera umiditatea si udarile regulate, insa nu in exces; planta se poate pulveriza cu apa pe timp de vara, iar frunzele se sterg din cand in cand cu o carpa umeda. In timpul perioadei de repaus, iarna, dracena trebuie tinuta intr-o camera calda si nu se uda la fel de mult ca vara.

Se inmulteste prin butasi.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =