Cum uzi ghivecele atunci cand esti plecat?

Cum uzi ghivecele atunci cand esti plecat?
Pentru ca se apropie sarbatorile si unii vor petrece revelionul departe de casa, INFOCASASIGRADINA va prezinta cateva idei simple pentru a pastra umiditatea in ghivecele plantelor care au nevoie de udari mai dese.

Ideal este sa lasati plantele in grija unei rude, vecin sau prieten de incredere. Nu uitati ca pe timpul verii plantele sunt in perioada in care se dezvolta cel mai mult, asa ca pot avea nevoie de tratamente speciale. Persoana care va va ingriji florile trebuie sa se priceapa la asta; daca nu, lasati-i instructiuni pentru fiecare planta in parte, scrise eventual pe bilete de tip post-it, lipite de ghivecele respective.

Daca nu aveti in grija cui sa lasati plantele, atunci trebuie sa le creati conditii pentru a trece cu bine peste perioada in care vor ramane singure.

In primul rand, mutati ghivecele in camera cea mai racoroasa sau, cel putin, nu le lasati in apropierea caloriferului.

Asezati ghivecele pe prosoape, in tavi sau ligheane (si cada e buna) pe care sa le umpleti apoi cu apa pana cand nivelul acesteia atinge maxim 5 centimetri; apa va patrunde in pamant si va hrani planta prin orificiile de pe fundul ghiveciului. O alta modalitate este sa infigeti in pamant, cu gura in jos, sticle de plastic umplute cu apa. In ambele cazuri, planta va trage atata apa cat are nevoie.

Daca va faceti griji legate de cantitatea de apa care va ajunge la radacini si va temeti ca planta va muri, va linistim spunandu-va ca radacinile nu putrezesc atat de repede. In plus, atunci cand va intoarceti acasa trebuie sa nu mai udati plantele pana cand pamantul este uscat, semn ca radacinile au primit iar aer suficient.

In cazul in care nu vreti sa riscati, va prezentam o metoda de irigare lenta a plantelor: aveti nevoie de un vas cu apa si o sfoara de bumbac. Umpleti vasul cu apa (asezati-l pe cateva carti sau reviste in asa fel incat sa fie ceva mai sus decat ghiveciul), bagati un capat al sforii de bumbac in apa, iar pe celalalt bagati-l in pamant. Sfoara trebuie sa fie suficient de lunga incat sa atinga fundul vasului cu apa.

Votati articolul

Cum uzi ghivecele atunci cand esti plecat?
Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =