Cum ingrijesti Godetia

Godetia este o planta de gradina care infloreste foarte repede de la semanare, poate atinge chiar si 1 metru inaltime si face flori mari, de culoare roz sau violet.

Creste rapid, iar culorile deosebit de frumoase o fac portivita pentru gradinile somptuoase. Speciile pitice sunt folosite in borduri si chiar ghivece.

Godetia se dezvolta cel mai bine in regiunile de deal, insa este perfect adaptata si la campie. Godetia trebuie plantata in plin soare, in pamant calcaros si uscat. Semintele de Godetia se seamana primavara devreme (martie-aprilie), fie direct afara, fie in rasadnite; uneori, daca sunt semanate vara, pana in toamna plantutele de godetia deja infloresc.

Pentru ca nu este o planta pretentioasa, Godetia nu are nevoie de lucrari deosebite de ingrijire. Varfurile tulpinilor trebuie ciupite pentru a stimula ramificarea si inflorirea abundenta. Speciile foarte inalte trebuie sprijinite de araci.

Votati articolul

Cum ingrijesti Godetia
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =