Craitele apara plantele de nematode

Craitele apara plantele de nematode
Craitele (Tagetes) sunt ajutoare de nadejde in gradina. Plantarea lor intre soiurile mai putin rezistente o metoda eficienta si ecologica de aparare a plantelor impotriva daunatorilor din pamant.

Culturile de pepeni, de exemplu, au radacinile sensibile la infestarea cu nematode (Meloidogyne incognita). Acestora le place mai ales pamantul usor, nisipos. Larvele ataca radacinile plantelor, formeaza niste gale (zone ingrosate) care seaca planta de nutrienti. Infectarea plantelor tinere duce la uscarea lor, iar in cazul plantelor mature, la pierderea unei parti din recolta.

Se recomanda plantarea craitelor primavara devreme; dupa inflorire, craitele se indoaie pana aproape de radacina si apoi se lasa sa se usuce, culcate pe sol. In acest pamant se seamana apoi semintele dorite.

O alta varianta este rotatia culturilor, in care sa se includa si plantarea craitelor pentru un an, in locurile afectate de nematode. Problema este ca nematodele pot supravietui peste iarna in plantele uscate, in radacini sau pamant. Cultivarea craitelor ca parte integranta din rotatia culturilor este o metoda eficienta de a indeparta nematodele.

Votati articolul

Craitele apara plantele de nematode
Rating:
Nota: 4 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Silvina Marques 25 Iulie 2020
Fazer inseticida: rndois litros de rnĂ¡gua, qual a quantidade de flores.rnObrigado

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =