Mijloace ecologice de combatere a gandacului de Colorado

Mijloace ecologice de combatere a gandacului de Colorado
Cea mai eficienta metoda de indepartare a gandacului de Colorado este... insasi insecta. Maceratul obtinut din descompunerea gandacilor are un puternic efect repelent. Cum se obtine aceasta solutie?

Nu doar in cazul gandacului de Colorado, dar si la alte specii (melci, limacsi, soareci), mirosul cadavrelor din specia proprie indeparteaza adultii. Astfel, in cazul culturilor tratate cu un macerat obtinut din descompunerea gandacilor adulti sau ale larvelor acestora, ele nu vor mai fi atractive pentru alti daunatori, care vor sesiza existenta unui pericol.

Maceratul din gandaci se obtine strangand manual cateva zevi de adulti si larve, care se oparesc cu apa clocotita. Intr-o galeata se lasa apoi la macerat timp de zece zile.

Dupa acest timp, se zdrobesc, solutia se filtreaza cu o carpa si lichidul limpede strecurat este folosit pentru stropirea culturilor.

Stropirea cu macerat e bine sa fie facuta zilnic sau o data la doua zile. Se poate face direct cu stropitoarea, inlocuind astfel o parte din apa pentru irigatii.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 2 comentarii

florin 31 Ianuarie 2014
Se poate folosi un insecticid natural obtinut din ardei iute.

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =