Craita inforeste si toamna

Craita face parte din familia Compositae si e o planta de gradina cu flori relativ mici, dar bogate, de culoare galbena, portocalie sau rosie, uneori bicolore. Este o planta potrivita pentru gradinile rustice si are un miros specific plantelor care infloresc toamna.
Craita infloreste vara si mai ales toamna, motiv pentru care o intalnim foarte des in gradini si parcuri in aceasta perioada. Este o planta de gradina ideala, pentru ca are cerinte minime fata de mediu. Craita se dezvolta foarte bine in aproape orice fel de pamant, atata timp cat este usor drenabil. Iubeste soarele si e rezistenta la seceta de scurta durata. Se uda zilnic, dar cu moderatie, astfel incat apa sa nu balteasca in jurul radacinilor de pe o zi pe alta. Din cand in cand, pentru ca pamantul sa nu se taseze, e nevoie sa fie afanat usor cu o furculita sau spatula. Craita se inmulteste prin seminte, in rasadnita, la inceputul primaverii (martie-aprilie). Semintele se pot semana si direct in gradina, la 20-40 cm distanta, in locul definitiv.

Votati articolul

Craita inforeste si toamna
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =