Coreopsis, floarea soarelui de toamna

Coreopsis este o planta gingasa care face parte din familia asteraceae si este inrudita cu floarea soarelui. Daca ne uitam la aspectul sau, ii putem da numele de floarea soarelui de toamna.
Coreopsis este o planta de gradina care creste sub forma de tufa si are flori galbene, portocalii sau roz, cu mijlocul maroniu sau rosu. Planta se ingrijeste usor, poate fi plantata in locuri insorite si are nevoie de pamant usor, afant si bine drenat. Planta se inmulteste prin seminte, primavara. Semintele se acopera cu un strat subtire de pamant si se uda zilnic, pana cand germineaza. O alta metoda de inmultire este divizarea tufelor, care se face toamna sau primavara; un efect benefic al divizarii este sa stimuleaza plantele si le face sa se dezvolte mai bine. Coreopsis nu are nevoie de fertilizari sau ingrasamiinte, fiind o planta de gradina deosebit de rezistenta. La nevoie, in cazul unei infestari, se poate aplica un insectid, dar nimic mai mult. Trucuri: - varietatile mici de coreopsis pot fi plantate in ghivece si asezate in casa; - pentru ca gradina sa aiba flori pana toamna tarziu, trebuie sadite seminte la intervale diferite de timp.

Votati articolul

Coreopsis, floarea soarelui de toamna
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =