Conducerea trandafirului chinezesc sub forma de tufa

Conducerea trandafirului chinezesc sub forma de tufa
Trandafirul chinezesc (Hibiscus rosa-sinensis) poate fi intretinut sub forma unei tufe care va inflori an de an. Iata cum trebuie taiat si care sunt principalele lucrari de ingrijire.

Pentru a avea o tufa de inaltime mica, dar bogata in ramuri cuflori, se taie primavara vafurile lastarilor. In acest fel, trandafirul va inflori pe toata inaltimea tulpinii principale.

Trebuie tinut cont de tratamentul impotriva afidelor (paduchii de frunza). Acestia pot sa invadeze rapid planta si sa ii afecteze bobocii sau varful lastarilor. Tratamentul implica utilizarea unui insecticid obtinut din farmaciile fitosanitare sau preparat in casa, dintr-o solutie de apa si detergent sau apa si sapun de casa.

de asemenea, trebuie acordata o importanta sporita intensitatii luminii. Trandafirul chinezesc are nevoie de multa lumina si caldura. Daca aceste conditii sunt asigurate in anotimpul rece, el va inflori chiar si iarna. Vara e mai bine sa fie ferit de razele directe ale soarelui, care il ataca producandu-i pete albe pe frunze.

Trandafirul chinezesc (Hibiscus rosa sinensis) nu este acelasi lucru cu trandafirul japonez (Camelia japonica).

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =