Cresterea si intretinerea trandafirului chinezesc

Cresterea si intretinerea trandafirului chinezesc
Nelipsit din casele multor romani, trandafirul chinezesc este un arbust care te incanta prin florile lui, prezente din primavara pana toamna tarziu. Poti sa il lasi sa se dezvolte sub forma unei tufe, sau il poti ajuta sa creasca precum un pomisor.

Se gaseste destul de rar in florarii, dar se inmulteste atat de usor incat oricine poate deveni cultivator. Pentru a da forma coroanei, trandafirul chinezesc se tunde ori toamna, ori primavara. Varfurile de crengute tunse nu se arunca niciodata; puse in pamant, ele vor inradacina si vor da nastere unor noi plante. Metoda de inmultire se numeste butasire, iar pamantul potrivit pentru obtinerea de trandafiri tineri este un amestec de turba, pamant de flori si nisip, udat de cateva ori pe saptamana.

Pentru a lasa trandafirul chinezesc sa creasca sub forma unui copacel, toamna se taie lastarii crescuti la baza tulpinii si varfurile crengilor aparute la o inaltime de 20-30 centimetri. Aceasta lucrare stimuleaza inflorirea in anul urmator.

Votati articolul

Cresterea si intretinerea trandafirului chinezesc
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =