Cum scapi de afide?

Cum scapi de afide?
Afidele, sau paduchii de frunza, sunt o problema comuna si constanta la hibiscusi (trandafirii chinezesti). Apar mai ales vara, si napadesc lastarii tineri, frunzele din varful crengutelor si bobocii.
Sunt daunatori pentru ca se comporta ca niste capuse, intep planta si se hranesc cu seva ei. Pentru plante, afidele sunt echivalentul puricilor la catei si pisici. Asa cum un animal nu va muri din pricina puricilor, decat daca este infestat puternic, nici planta nu se va usca complet. E drept, va suferi, bobocii florilor nu se vor deschide si vor cadea, frunzele tinere se vor usca si lastarii se vor ofili. In schimb, afidele sunt mult mai periculoase din alt punct de vedere: ele pot sa transmita virusuri periculoase, astfel ca indirect pot ucide planta gazda. Este interesant de stiut ca afidele au si dusmani naturali, dintre care cei mai inversunati sunt buburuzele. Pana ca buburezele sa isi faca treaba, mai simplu este sa stropesti trandafirul cu un insecticid. Exista chiar o clasa de insecticide speciale pentru paduchii de frunza, numite aficide. Un aficid bun este Pirimor, pe care il gasesti la magazinele care distribuie produsele firmei Syngenta.

Votati articolul

Cum scapi de afide?
Rating:
Nota: 4.2 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =