Cinci plante rustice pentru gradina ta

Cinci plante rustice pentru gradina ta
Ne-am obisnuit ca plantele din gradina sa fie obtinute cu greu, din seminte. De fapt, exista multe specii frumoase care le-ar putea inlocui si care cresc precum buruienile pe maidanele din oras sau pe campuri. Avantajul lor este ca sunt extrem de rezistente si nu au nevoie aproape deloc de ingrijiri.

Clopoteii (Campanula latifolia) este o planta folosita la borduri sau ronduri florale, care creste dreapta si are flori de culoare albastru-violet, cu aspect de clopot. Frunzele sunt micute si foarte alungite. Creste in mod natural in paduri sau la marginile umbrite ale raurilor, insa este o floare extrem de rezistenta.

Centaurea, Albastrelele sau Albastritele (Centaurea nigra, Centaurea scabiosa) sunt plante care atrag albinele si fluturii, dar care sunt de multe ori confundate cu ciulinii, tocmai din cauza aspectului florilor. Amandoua sunt foarte rezistente si se gasesc in zonele insorite, pe campuri sau pe maidanele parasite din oras.

Morcovul salbatic (Daucus carota) are o floare mare, plata si de culoare alba, formata din multi ciorchini dispusi ca o rozeta, care are aspectul unei umbrele. Prefera pamantul de calitate slaba si este foarte toleranta la seceta. Se gaseste pe campuri, la deal ori pe maidanele din oras.

Sanzienele (Galium verum) sunt plante atractive, cu flori galbene. Planta nu creste foarte inalta, dar se intinde foarte repede, pentru ca prinde radacini oriunde. Este rezistenta la seceta si are un parfum usor, de fan.

Muscatul dracului (Knautia arvensis). Pe cat de infricosator pare numele, pe atat de frumoase sunt florile sale albastre-liliachii, asemanatoare ca forma cu crizantemele, dar mult mai mici. Planta este trecuta cu vederea de obicei, dar creste in mod natural pe maidane si campurile de la ses sau deal.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =