Celosia, creasta cocosului

Celosia, aceasta impresionanta planta face parte din familia Amaranthaceae si face flori de culoare galbena sau rosie, care amintesc de creasta cocosului - de aici si denumirea ei populara.
Celosia se dezvolta cel mai bine in pamant nisipos, bogat in substante nutritive si bine drenat, insa suporta si regimul de cultivare in soluri sarace si uscate. Se uda regulat, iar pamantul se afaneaza la baza tulpinii. Daca planta creste inalta, e posibil sa aiba nevoie de sustinere. De asemenea, buruienile trebuie smulse constant. Celosia - creasta cocosului se inmulteste prin seminte, in rasadnite in lunile februarie-martie; se acopera cu foarte putin pamant, pentru ca semintele sunt sensibile la umezeaza. In luna mai, rasadurile se planteaza afara, in locul definitiv, atunci cand temperaturile nocturne nu scad sub 16-17 grade Celsius.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 1 comentarii

Norma 24 Februarie 2020
Buna ziua ,rnrnVa puteti externaliza serviciile IT cu noi, avem multe optiuni:rn- Dezvoltare de softwarern- Administrare server Linux si Windowsrn- Administrare VMwarern- Retelern- Dezvoltare web si gazduirernIntra pe ngbss.com . Proiectele dvs sunt succesul nostru.rnrnToate cele bune,rnEchipa NGBSS.

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =