Cele mai indragite specii de cactusi

Cele mai indragite specii de cactusi
Cactusii, micutele plante tepoase care ne pot da multa bataie de cap din cauza acelor, sunt cele mai usor de intretinut plante de apartament. Se uda foarte rar, au nevoie de un pamant obisnuit, sunt rezistenti la canicula si nu mor nici daca nu sunt udati doua saptamani. Iata cateva din speciile cele mai indragite de cactusi...

Opuntia sau Limba soacrei are tulpina formata din fragmente plate, ovoidate sau cilindrice. Are spini galbeni, rosii sau albi, care ies din areole cu puf galbui. Opuntia face niste flori mari, de culoare rosie sau galbena, care apar pe marginea ramificatiilor. Cea mai raspandita specie la noi este Opuntia inermis.

Cereus este un gen cu extrem de multe specii. Cactusul are o tulpina cu aspect de coloana (columnara) si poate atinge chiar si 20 cm inaltime. Infloreste pe perioada verii.

Echinocactus are tulpini globuroase sau cilindrice, cu spini mari, duri si nervuri proeminente. In functie de specie, poate avea flori roz si tulpina de culoare albastruie.

Echinopsis este unul din cei mai populari cactusi. Are o tulpina inalta, cu aspect de coloana si spini colorati in nuante de rosu. Spre deosebire de alte specii, acest cactus face flori parfumate, de culoare alba sau crem.

Mamillaria este un cactus cu aspect de glob (globular), nu foarte inalt. Spinii sunt cu atat mai mari cu cat planta este mai matura. Florile sunt micute si sunt dispuse asemenea unei coronite, in varful cactusului.

Votati articolul

Cele mai indragite specii de cactusi
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =