Ce sa faci daca ai udat prea mult o planta

Ce sa faci daca ai udat prea mult o planta
Plantele udate in exces pot sa moara daca nu iei cateva masuri pentru a le salva. Este adevarat ca ele au nevoie de apa pentru a trai, insa apa in exces le dauneaza astfel: le putrezeste radacinile (daca acestea stau prea mult timp in pamant foarte umed), le ineaca sau le aduce boli sau ciuperci.

Stii clar ca ai udat planta in exces daca:
* planta se ofileste;
* frunzele se ingalbenesc;
* nu mai creste deloc;
* apare mucegaiul cenusiu;
* pamantul din ghiveci se inverzeste;
* tulpina devine moale.

Daca ai udat planta prea mult de 2-3 ori, dar aceasta nu este inca afectata serios: aseaza un strat de ziare sau pliante pe o masa sau pe joc. Scoate cu grija planta din ghiveci, protejand mai ales radacina. Hartia de ziar va absorbi excesul de apa.

Daca planta este deja afectata: taie partile uscate sau mucegaite din radacina, indeparteaza furnzele ingalbenite sau ofilite. Daca nu indepartezi toate partile afectate ale plantei, bolile sau mucegaiul se vor raspandi si in zonele sanatoase.

Daca pamantul din ghiveci s-a inverzit: inseamna ca surplusul de apa a dus la aparitia algelor. Pamantul va trebui inlocuit complet. Scoate cu grija radacinile din calupul de pamant si apoi lasa planta pe cateva servetele de hartie, pentru a se usca. La replantare, nu mai adauga si apa.

Votati articolul

Ce sa faci daca ai udat prea mult o planta
Rating:
Nota: 4.2 din 5 - 38 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =