3 semne ca acoperisul gospodariei tale nu ar putea face fata acestei ierni

3 semne ca acoperisul gospodariei tale nu ar putea face fata acestei ierni
Nu e nimic mai rau si mai neplacut decat sa te trezesti in mijlocul iernii ca acoperisul casei tale nu va trece cu bine testul zapezii.

Din cauza unor probleme pe care le-ai fi putut rezolva usor si din timp, pagubele intr-un astfel de scenariu pot fi semnificative si greu de rezolvat la temperaturi cu minus in termometre. Orice gospodar trebuie sa fie atent la cele mai mici detalii ale casei si gradinii sale inaintea unui sezon care poate provoca multe probleme.

Iata trei semne ca acoperisul gospodariei nu ar putea face fata acestei ierni

 

1. Invelitorile sunt fragile

Primul lucru pe care trebuie sa-l verifici sunt invelitorile acoperisului, sa nu existe bucati fragile care se pot desprinde in cazul unor conditii grele de iarna. Burlanele si jgheaburile trebuie curatate si verificate de bucati desprinse. Pentru interventii rapide cu rezultate, e foarte important ca trusa de scule din casa sa cuprinda unul dintre aceste aparate de sudura de calitate. O astfel de investitie te poate ajuta sa scapi dintr-o situatie neplacuta si iti va fi foarte utila pe termen lung, in gospodarie.

 

2. Ferestrele la mansarda nu sunt izolate

Un alt semn ca acoperisul ar putea suferi probleme pe timpul iernii il gasesti in jurul ferestrelor de la mansarda. Izolarea lor este extrem de importanta, nu numai pentru ca ar putea pierde caldura, ci si din pricina ca ar putea sta la baza unor scurgeri de apa. Ferestrele de la mansarda trebuie inspectate cu mare atentie, trebuie curatate cu maximum de responsabilitate si trebuie verificate la inchidere, pentru a nu exista probleme cu rama de etansare.

 

3. Ai identificat pete suspecte

Daca se intampla acest lucru, e clar ca ai o scurgere in casa, iar ea trebuie reparata cat mai repede, pana cand precipitatiile vor veni fara oprire. Cauta sa izolezi suplimentar podul, pentru a fi sigur ca nu exista riscuri mai mari pe timpul iernii si adu imbunatatiri acoperisului, pentru orice eventualitate.

Poti apela cu incredere la parazapezi, grilaje si chiar la sisteme specializate in topirea ghetii si zapezii. Astfel de sisteme sunt compuse dintr-un cablu special de incalzire care se poate monta pe orice tip de acoperis si chiar pe burlane, jgheaburi sau scurgeri.

Tine cont ca multe probleme ale acoperisurilor din gospodarii pot incepe chiar din faza initiala de proiectare. O montare calculata gresit a sarpantei si sipcilor transversale ar putea fi responsabila pentru goluri si imbinarea defectuoasa a tiglelor. Un acoperis contruit sanatos ar trebui sa reziste chiar si timp de 40 de ani, evident, cu o mica mentenanta din cand in cand.

Materialele de slaba calitate si mana de lucru fara experienta pot fi alte motive pentru care o investitie pe termen lung se poate transforma intr-o bataie de cap pe termen lung de care nimeni nu avea nevoie.

Un alt sfat important pe care ti-l dam este sa ai mereu la indemana o trusa completa de scule cu care sa poti interveni de fiecare data atunci cand o problema neprevazuta apare in gospodaria ta. Chiar si atunci cand problema te depaseste, e important sa fii tu cel care a descoperit-o, si nu ea sa fie cea care te-a luat prin surprindere.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright paul90g

 

Votati articolul

3 semne ca acoperisul gospodariei tale nu ar putea face fata acestei ierni
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.