Cat de usor se inmultesc violetele africane

Cat de usor se inmultesc violetele africane
Violetele africane se pot inmulti cu usurinta in aceasta perioada prin inradacinarea fragmentelor de frunza sau a frunzelor intregi, cu petiol. Inmultirea prib butasi obtinuti din frunze este facila, are sanse mari de reusita, nu afecteaza planta mama, care se regenereaza rapid.

In acest fel, caracteristicile de soi si de varietate se pastreaza cu fidelitate, inmultirea prin butasi reprezentand o metoda de inmultire vegetativa, clonand toate acele caracteristici speciale - forma si culoarea florilor, talia plantelor etc

Petiolul frunzelor tinere se taie cu o lama ascutita si, despartit din rozeta de frunze, se planteaza intr-un amestec umed de turba si nisip. Se poate lasa la inradacinat si intr-un pahar cu apa, cu conditia pastrarii unor conditii adecvate pentru inradacinare: butasul sa fie ferit de razele soarelui, umiditatea sa fie mentinuta constanta, nivelul apei din pahar sa se mentina aproximativ constant.

Temperatura ideala pentru inradacinarea butasilor este de 25 de grade Celsius, de aceea metoda este aplicata in special primavara si la inceputul toamnei.

In 2-3 saptamani frunzele inradacineaza si pot fi plantate in ghivece scunde, cu substrat potrivit. La inceputul perioadei de vegetatiie se pot fertiliza, pentru a stimula cresterea vegetativa.

Votati articolul

Cat de usor se inmultesc violetele africane
Rating:
Nota: 3.94 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =