Campanula are nevoie de multa lumina

Campanula are nevoie de multa lumina
Clopotelul, cunoscut cu denumirea populara de Steaua Mariei, Steaua de la Bethleem sau, stiintific, Campanula, este o floare originara din Europa, Asia si Africa. Face parte din familia Campanulaceae, iar numele ii vine din latinescul "campana", care inseamna "clopot", cu aluzie la forma florii.

Clopotelul este una din cele mai indragite plante de interior. Are dimensiuni relativ mici, e pletoasa si delicata, cu tulpini subtiri. Face multe flori albastre sau albe, cu 5 petale, aplecate in jos (de unde si aspectul de clopot).

Iarna are nevoie de o perioada de repaus, cand ghiveciul se pastreaza la rece si la lumina. Vara poate fi tinuta pe balcon sau pe terase. Pamantul trebuie sa fie un amestec din 1-2 parti compost sau mranita, 1 parte pamant de gradina si 0,5 parti nisip. Are nevoie de multa lumina, chiar directa atunci cand soarele nu este puternic; vara are nevoie de umbra. Pe timpul verii se uda abundent si se trateaza cu ingrasaminte.

Se inmulteste prin seminte, in ianuarie sau februarie sau prin butasi, pusi la inradacinare direct in pamant si tinuti la temperaturi scazute.

Votati articolul

Campanula are nevoie de multa lumina
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =