Agapanthus, crinul african

Agapanthus face parte din familia Liliaceae si mai este numit crinul african deoarece este originar din Africa. Are frunze lungi si subtiri, usor arcuite, o tulpina lunga si flori multe, dispuse in forma de buchet. Se poate cultiva atat de planta de gradina, cat si de apartament.
Agapanthus are nevoie de multa lumina si aer. in apartament, ghiveciul trebuie amplasat la fereastra, iar vara trebuie scos pe balcon sau pe terasa. pe timp de vara, crinul african se uda zilnic si din abundenta, din cand in cand fiiind necesara si folosirea unor ingrasaminte. Peste iarna, Agapanthus trebuie udat foarte rar si ferit de inghet, in incaperi cu temperaturi scazute si multa lumina. crinul african se inmulteste primavara, prin despartirea plantelor, in momentul in care se face transplantarea. Radacinile se separa usor cu mana. O alta metoda de inmultire este prin seminte, insa crinul nu va inflori decat dupa 3-5 ani.

Votati articolul

Agapanthus, crinul african
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =