Achimenes, trompete colorate in ghiveci

Achimenes, trompete colorate in ghiveci
Achimenes este o planta perena de origine tropicala, care face parte din familia Gesneriaceae. Are intre 15 si 30 cm inaltime, tulpini subtiri si flori multe, asemanatoare trompetelor, de culoare alba, roz, rosie sau albastruie. Achimenes poate creste ca planta atarnatoare, in ghivece suspendate, pe terase ori balcoane, dar si ca planta de apartament.
Achimenes trebuie asezata intr-un loc in care sa beneficieze de lumina multa, dar indirecta. Fiind planta tropicala, achimenes are nevoie si de multa caldura pentru a se dezvolta normal, mai ales in perioada formarii lastarilor. Infloreste vara, iar toamna are nevoie de o perioada de repaus in care se uda din ce in ce mai putin, pana cand ii cad frunzele si chiar si tulpinile. Din noiembrie si pana in ianuarie nu se mai uda deloc, dar se tine intr-o incapere calduroasa. Primavara, inainte ca planta sa faca frunze, se separa tulpinile subterane, astfel incat sa fie 5-6 bucati de tulpina intr-un ghiveci de 10 cm. Achimenes incepe sa se ude cate putin, iar de cand incep sa apara frunzele incepe udarea regulata si din abundenta - mare atentie, apa nu trebuei sa ramana pe frunze. Achimenes se mai poate inmulti si prin butasi de tulpina, care se pun la inradacinat in pahare cu apa, intr-o camera calduroasa.

Votati articolul

Achimenes, trompete colorate in ghiveci
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =