Peste jumatate din productia de miere a Romaniei merge la export

Peste jumatate din productia de miere a Romaniei merge la export
Peste 50% din productia de miere este exportata, principalele piete fiind Germania, Spania si tarile nordice.
Mierea de albine din Romania este cautata in afara tarii, principalele piete de export fiind Germania, Spania si tarile nordice.

Se estimeaza ca productia anuala de miere este de circa 20.000 de tone.

"Exporturile de miere se ridica la 50 — 60% din productia totala anuala de miere, de circa 20.000 de tone, iar 80% din ceea ce exportam pleaca in Germania si restul in Spania si tarile nordice, de fapt in zonele in care se inregistreaza cel mai mare consum de miere. Mierea româneasca mai ajunge si in China sau in Orientul Mijlociu, dar in cantitati minuscule. Anul trecut nu am exportat prea multa miere pentru ca nu am avut de unde, in conditiile unei productii slabe, sub media ultimilor ani, insa noi, membrii ACA, ne-am acoperit toate contractele de export", a a declarat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, la Targul National al Mierii.

Anul trecut, productia de miere obtinuta in România s-a redus la jumatate din cauza secetei.

Datorita proprietatilor ei extraordinare, strainii prefera sa o cumpere la vrac si sa o foloseasca la cupajarea altor produse.

"Mierea romaneasca este folosita datorita calitatilor ei extraordinare la cupajarea altor produse pentru a mari calitatea acelui produs si pentru a-l vinde mai usor, iar in acest fel comerciantul câstiga mult mai mult", a adaugat Fetea.

Sursa: Agerpres
Foto: www.cravebits.com

Votati articolul

Peste jumatate din productia de miere a Romaniei merge la export
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =