5 moduri de uscare a florilor

5 moduri de uscare a florilor
Ne pare rau cand vedem ca florile dintr-un buchet se ofilesc sau cand bobocii plantei preferate se usuca si pier. Exista insa o modalitate prin care ne putem bucura mai mult timp de flori, fara sa fie anotimpul lor. Este vorba de florile uscate, care se pot obtine prin patru procedee de baza...

Uscarea florilor este o modalitate ieftina de a decora locuinta in mod natural. Florile pe care doresti sa le usuci nu trebuie sa fie ajunse la maturitate, nici foarte deschise si trebuie taiate numai dimineata, dupa ce s-a evaporat roua de pe ele. Odata taiate, florile se tin intr-un loc intunecat si bine aerisit pentru a-si pastra culoarea.

Uscarea florilor prin atarnare. Florile proaspete se leaga in buchete nu foarte mari si se atarna pe o sfoara, intr-o incapere uscata si bine aerisita (de exemplu, in pod). Florile care se preteaza cel mai bine acestei metode sunt statice, salvia, trandafirul, levantica, imortelele si toate florile de camp, amarantul, sanziana de gradina, florile de morcov salbatic, floarea miresei.

Uscarea florilor in pozitie verticala. Florile care se usuca mai greu trebuie pastrate in pozitie verticala, in borcane cu gura mare; pentru a sustine capetele inflorite, acestea se invelesc in tifon intins pana pe la jumatatea tulpinilor. In aceasta categorie intra mararul, floarea miresei, papalaul, hortensia si macii.

Uscarea florilor prin presare. Se foloseste hartie de ziar, poroasa, nelucioasa. Cele mai bune flori pentru aceasta tehnica si care se preseaza cel mai rapid sunt cosmos, dalia, muscata, crinul, violeta, zinnia, panselutele, galbenelele, clopoteii, narcisele, sportul casei, cercelusii.

Uscarea florilor la microunde este o metoda prin care se pastreaza mult din culoarea florilor. Am scris in detaliu aici. Florile potrivite pentru aceasta tehnica sunt trandafirii, floarea soarelui, verbina, dalia, garoafele.

Flori uscate pentru potpourri. Metoda este simpla si presupune uscare florilor pe niste coli de ziar sau hartie de copt. Dupa uscare, petalele se pun intr-o cutie inchisa ermetic, alaturi de plante sau mirodenii foarte parfumate precum scortisoara, levantica, santal, coji de portocala, si se tin acolo timp de 10 zile.

Votati articolul

5 moduri de uscare a florilor
Rating:
Nota: 4.16 din 5 - 55 voturi.

Comentarii 2 comentarii

pruteanu 23 Martie 2016
Pentru uscarea orhideelor ce metoda sa folosim?Ma intereseaz? pentru cymbidium!Multumesc
Adi 24 Februarie 2016
Avem silicagel pentru uscat flori,ambalat la flacon de 1.5 Kg.rn Tel. 0744390494

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =