Cea mai eficienta metoda ecologica de eliminare a papadiilor din gradina

Cea mai eficienta metoda ecologica de eliminare a papadiilor din gradina
Desi papadiile nu sunt buruieni fara folos, unii gradinari vor pur si simplu sa scape de ele pentru a-si proteja straturile de flori sau legume. Si pentru ca o simpla pala de vant este suficienta pentru a raspandi semintele in toate colturile gradinii, papadia este considerata una din cele mai nepoftite plante. Iata o metoda ecologica de eliminare a papadiilor...

Pentru a prepara aceasta solutie, ai nevoie de sare, otet si o oala mai maricica.

Incepe prin a fierbe o cantitate de otet, timp de 1 minut, si dupa ce s-a racit putin toarna-l intr-o sticla cu pulverizator. Fierberea otetului sporeste eficienta sa caerbicid, astfel incat va distruge buruienile.

In gradina, impractie sare in zona in care cresc papadiile, pentru a omora plantele. Smulge papadiile din pamant, cu grija sa prinzi si radacina, care ajunge chiar si pana la 25 cm adancime. Pulverizeaza apoi solutia de otet fiert in zona in care cresteau papadiile, ca sa te asiguri ca au pierit orice sanse ca aceste plante sa mai rasara. Operatiunea se poate repeta peste 5-6 saptamani.

Pentru a preveni aparitia papadiilor pe gazon, taie iarba la cel mult 6 cm, pentru a nu da ocazia buruienii sa prinda radacini adanci sau sa faca flori.

Votati articolul

Cea mai eficienta metoda ecologica de eliminare a papadiilor din gradina
Rating:
Nota: 4.14 din 5 - 37 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =