Tocanita de ciuperci
Data | 00 0000
Tocanita de ciuperci este o mancare de post foarte gustoasa, insa e
numai buna si pentru cei care au renuntat la carne. Se prepara usor,
relativ rapid si nu ai nevoie de mari abilitati de bucatar ca sa o
faci.
Ingrediente pentru tocanita de ciuperci:
700 g ciuperci taiate de la cutie sau proaspete
1 ceapa mare
1 ardei mare
3 linguri bulion
ulei de masline
1 cana cu apa
patrunjel
sare si piper dupa gust
optional: mamaliga si smantana
Cum se prepara tocanita de ciuperci:
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei.
Ardeiul se taie si el felii subtiri si se adauga peste ceapa, iar in 5
minute se pun si ciupercile.
Se lasa sa se friga nitel, se pune bulionul si se toarna apa cat sa acopere tot; se lasa sa fiarba 15-20 de minute, amestecand din cand in cand si completand cu apa daca e nevoie (astfel incat sa nu se prinda).
Patrunjelul se pune la sfarsit, cand mancarea nu mai e pe foc si se acopera tigaia cu un capac.
Tocanita de ciuperci se poate servi ca atare, cu mamaliga si/sau smantana.
Pofta buna!
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.