Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi

Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi
Ciupercile sunt o sursa valoroasa de fibre, vitamine din complexul B si minerale precum potasiu, cupru si fier. Pentru aceasta reteta puteti folosi ciuperci proaspete sau ciuperci la conserva. Salata va fi la fel de buna.
Ciupercile au o gama completa de beneficii de care are nevoie organismul nostru. Au putine calorii si sunt un aliment de baza in curele de slabire.

Sursa excelenta de proteine, ciupercile pot inlocui cu succes carnea, sunt usor de digerat si ofera o senzatie de satietate.

Ingrediente:

- 2 conserve de ciuperci;
- 4 catei de usturoi;
- 2-3 linguri de maioneza;
- sare si piper;
- o legatura de patrunjel.

Cum se prepara salata de ciuperci cu maioneza si usturoi:

Incepem reteta prin a prepara maioneza din 2 galbenusi de ou, 100 ml ulei, sare si suc de lamaie. Uleiul se adauga treptat si se amesteca in aceeasi directie pentru a nu se taia maioneza. La final punem zeama de lamaie.

Separat, ciupercile se scurg de zeama si se taie feliute. Apoi le punem intr-un bol, adaugam maioneza si amestecam bine pentru a se distribui uniform. Zdrobim usturoiul si-l adaugam in salata de ciuperci.

Condimentam cu sare si piper si presaram patrunjel tocat.

Pofta buna!

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =