Salata de cus-cus cu patrunjel

Salata de cus-cus cu patrunjel
Este o salata simpla si sanatoasa, bogata in vitamina C, care se prepara in mai puti nde 30 de minute. Cine doreste un gust mai puternic, poate adauga si sucul de la o lamaie verde. Salata se poate servi ca atare sau ca garnitura la pui pe gratar sau peste.

Ai nevoie de:
250 g cuscus
1 legatura patrunjel
1 lingurita coriandru
1 ceapa
1 lamaie (zeama)
1 castravete
30 g seminte de floarea soarelui
30 g seminte de susan
3-4 linguri ulei
sare si piper, dupa gust

Preparare:
Cuscus se acopera cu multa apa clocotita si se lasa la inmuiat pentru 10 minute.

Separat, se curata castravetele de coaja si se feliaza subtire, la fel si ceapa. Semintele se prajesc putin in tigaie, fara ulei. Patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu celelalte ingrediente. La final se adauga cuscusul si se lasa sa stea o jumatate de ora, ca sa se amestece aromele.

Se serveste la temperatura camerei.

Pofta buna!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =