Reteta de salata bulgareasca

Reteta de salata bulgareasca
Pietele sunt pline de legume acum, pe perioada verii, si este pacat sa nu profitam de ele pentru a pregati cat mai multe salate. Exista mai multe variante ale acestei retete, astfel se pot adauga sau elimina ingrediente.
Foarte gustoasa si simplu de realizat, salata bulgareasca este foarte satioasa si poate fi consumata vara, cand nu optam pentru mancaruri grase.

Unele retete de salata bulgareasca mai includ masline, porumb dulce, salata verde sau sunca presata. In aceasta reteta se poate inlocui telemeaua cu branza degresata.

Ingrediente:

- 2 rosii;
- 2 castraveti;
- un ardei gras;
- o ceapa verde;
- 2 oua fierte;
- 150 g branza telemea;
- ulei de masline;
- sare si piper;
- zeama de lamaie.

Cum se prepara salata bulgareasca:

In primul rand spalam bine legumele, taiem rosiile felii, castravetii si ceapa verde rondele, iar ardeiul gras julien.

Fierbem ouale tari, apoi le punem in apa rece pentru a le decoji usor. Le taiem rondele avand grija ca galbenusul sa nu se faramiteze.

Intr-un bol punem rosiile, castravetii, ardeiul gras, ceapa verde iar deasupra punem rondelele de ou si presaram branza rasa.

Asezonam salata cu un dresing format din ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.
Se serveste imediat.

Pofta buna!


Sursa foto: best-recipes.net

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =