Mancare de linte rosie

Mancare de linte rosie
Lintea este bogata in proteine si are un gust special. Aceasta reteta se prepara rapid si poate fi adaptata si celor mai dificile gusturi. Daca iti place mai picant, adauga ardei iute; daca iti place un gust mai natural, nu exagera cu piperul.

Ingrediente:
2 linguri unt
1/2 ceapa
4 catei de usturoi
800 ml apa
1 conserva rosii cu suc (sau 4-5 rosii)
1 pachet linte rosie
1/2 lingurita turmeric
1/2 lingurita chimion
patrunjel proaspat
sare si piper dupa gust

Preparare:
Untul se topeste intr-o tigaie adanca, la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa 6 minute. Apoi se toarna apa, se pun rosiile cu tot cu suc, lintea, turmericul, chimionul si se potriveste de sare si piper. Se se lasa sa fiarba la foc mic, fara capac, amestecand din cand in cand, pana cand lintea e suficient de moale. Inainte de a se servi, se presara patrunjelul tocat.

Pofta buna!

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =