Turmericul, condimentul cu puteri vindecatoare

Turmericul, condimentul cu puteri vindecatoare
Turmericul este un ingredient care se foloseste pentru condimentarea salatelor, tocanitelor, fripturilor, etc. Numeroase studii au aratat ca are proprietati antiinflamatorii si anticancerigene.
Turmericul, condiment picant originar din India, este cheia rezolvarii multor probleme de sanatate, scrie news.com.au. In peste 5.000 de lucrari de cercetare s-a vorbit despre curcumina, o substanta activa din turmeric, care are puteri vindecatoare.

Este ingredientul minune care contine antioxidanti si are proprietati antiinflamatorii. Pe langa acestea, are si un gust bun.

Are proprietati antiinflamatorii

Curcumina lupta impotriva bolilor cronice degenerative, inclusiv boli cardiovasculare, alergii, diabet de tip 2 si boala Alzheimer.

Este bogat in antioxidanti

Contine substante nutritive antioxidante care mentin sanatatea organismului.

Scade colesterolul

Curcumina ajuta la reducerea colesterolului rau (LDL), protejand arterele si prevenind formarea cheagurilor de sange.

Are proprietati anti-imbatranire

Curcumina incetineste procesul de imbatranire. Cercetatorii au observat ca locuintorii unor sate din India care au consumat cantitati mari de turmeric au avut o rata mai scazuta de aparitie a maladiei Alzheimer. Totodata, mentine sanatatea creierului, prevenind acumularea de compusi beta-amiloid.


Sursa foto: blackgirllonghair.com

Votati articolul

Turmericul, condimentul cu puteri vindecatoare
Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =