Mancare de linte cu carnati

O mancare satioasa, ieftina si usor de preparat. Mancarea de linte face toti banii atunci cand ai nevoie de un pranz pe cinste, cu un minim de cheltuieli.
Ingrediente: 1 lingurita de unt sau 2 linguri ulei 250 g linte 2 cepe 4-5 catei de usturoi 2 morcovi cateva frunze de salvie 500 g rosii sau cateva linguri de bulion apa 5-6 carnaciori Preparare: Lintea se lasa la muiat in apa peste noapte, ca sa fiarba mai usor si mai bine atunci cand prepari mancarea. A doua zi, pune lintea la fiert cu usutroi si apa rece; odata ce incepe sa fiarba apa, se mai lasa pe foc vreo 20-30 de minute. Ceapa se curata si se taie fidea; la fel, morcovii se curata si se taie rondele. Se incinge untul sau uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa, adaugand apoi morcovii si salvia. Se gateste la foc mic, pentru 15 minute. Se adauga rosiile sau bulionul, apa cat e nevoie si se mai lasa sa fiarba inca 20 de minute. Dupa aceasta perioada se adauga lintea peste acest sos si se completeaza cu apa. Se mai lasa inca 10 minute si se ia de pe foc. Carnaciorii se prajesc separat si se servesc peste mancarica. Pofta buna!

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 1 comentarii

????? 15 Februarie 2019
??????????? ??? ?????????? 8 (812)385-04-01 ?????.

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =