Macrou cu lamaie si rozmarin
Ingrediente:
1-2 fileuri de macrou
sucul de la 1/2 lamaie
25 g unt
1-2 ramurele de rozmarin (sau 1 lingurita pulbere uscata)
1 lingurita ulei
sare si piper, dupa gust
pentru sos:
100 g masline
1-2 catei de usturoi
2 lingurite ulei
frunze proaspete de busuioc
Preparare:
Uleiul si untul se incing intr-o tigaie, se adauga macroul si se
presata rozmarin deasupra, sare si piper dupa gust. Se parjoleste
astfel cate 2 minute pe fiecare parte. Cand e gata, se stropeste cu
sucul de lamaie si se ia de pe foc.
Prepararea sosului e simpla: maslinele fara samburi, cateii de usturoi si uleiul se mixeaza intr-un blender pana formeaza o crema fina. Cine nu are blender, poate folosi un mixer de mana, insa ingredientele trebuie bine tocate inainte.
Macroul se serveste cu sos deasupra si ornat cu frunze de busuioc.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.