Macrou cu lamaie si rozmarin

Macrou cu lamaie si rozmarin
Macroul este un peste cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce inimii, prin grasimile monosaturate pe care le contine, dar si pentru ca este bogat in proteine, vitamine si minerale precum calciu, fosfor, potasiu, seleniu si magneziu, vitamina A, D, K, B12, C. Este, de esemenea, o sursa buna de acizi grasi omega 3 si 6.

Ingrediente:
1-2 fileuri de macrou
sucul de la 1/2 lamaie
25 g unt
1-2 ramurele de rozmarin (sau 1 lingurita pulbere uscata)
1 lingurita ulei
sare si piper, dupa gust

pentru sos:
100 g masline
1-2 catei de usturoi
2 lingurite ulei
frunze proaspete de busuioc

Preparare:
Uleiul si untul se incing intr-o tigaie, se adauga macroul si se presata rozmarin deasupra, sare si piper dupa gust. Se parjoleste astfel cate 2 minute pe fiecare parte. Cand e gata, se stropeste cu sucul de lamaie si se ia de pe foc.

Prepararea sosului e simpla: maslinele fara samburi, cateii de usturoi si uleiul se mixeaza intr-un blender pana formeaza o crema fina. Cine nu are blender, poate folosi un mixer de mana, insa ingredientele trebuie bine tocate inainte.

Macroul se serveste cu sos deasupra si ornat cu frunze de busuioc.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 2 =