Patrunjelul, planta care vindeca peste 100 de boli
Data | 00 0000
Patrunjelul (petroselinum crispum) face parte din familia radacinoaselor si este o planta care nu lipseste din gradina. Are multiple calitati si contribuie la vindecarea a diverse afectiuni: anemie, icter, congestie hepatica, etc.
Patrunjelul (petroselinum crispum) este cultivat pentru radacina pivotanta, alba, si pentru frunzele aromate, intrebuintate la prepararea mancarurilor dar si in medicina naturista.
Poarta si denumirile de gagaut, patrunjica sau petersil. Nu este o planta pretentioasa, prin urmare poate fi cultivata in ghiveci si tinuta in bucatarie sau pe balcon.
Patrunjelul consolideaza imunitatea organismului prin complexul de multivitamine (vitamina C, vitamina B12) si minerale (calciu, fosfor, potasiu, mangan), imbunatateste capacitatea de asimilare si de sintetizare a substantelor nutritive.
De asemenea, mai contine histidina, aminoacid cu proprietati anticanceroase.
Vitamina B12 este necesara pentru formarea celulelor rosii din sange, clorofila este esentiala pentru capacitatea de a purifica si de a inhiba raspandirea bacteriilor, iar acidul folic are un rol important in sanatatea sistemului cardiovascular.
Bine de stiut: Patrunjelul contine de 3 ori mai multa vitamina C decat o portocala.
In articolul urmator gasiti informatii utile despre alte plante aromatice si beneficiile acestora
Patrunjelul, remediu pentru multe probleme de sanatate
Studii recente au aratat ca are in compozitie de 3 ori mai multa vitamina C decat o portocala, mai multe proteine decat doua oua la un loc si mai mult fier decat renumitul spanac. In compozitia sa, patrunjelul detine un valoros depozit de substante nutritive care tin la distanta peste 100 de boli.
Cura de slabire cu patrunjel
Sucul de patrunjel este un bun detoxifiant si s-a dovedit a fi foarte eficient in curele de slabire, totodata descoperindu-se ca are efecte uimitoare si in ceea ce priveste reducerea depozitelor de grasime. Pentru un efect garantat, se recomanda ca sucul sa se consume inainte de masa principala a zilei, imediat dupa ce a fost preparat.
Consumat ca atare sau sub forma de infuzie, decoct, patrunjelul este eficient in tratarea anemiei, infectiilor, asteniei, bolilor reumatice. Sub forma de gargara inlatura durerile dentare.
Mai mult, este un bun diuretic si laxativ si poate fi folosit pentru a combate flatulenta. Sa nu uitam ca intareste si oasele.
Frunzele si tulpinile ajuta la eliminarea toxinelor din organism, improspateaza respiratia si sunt eficiente in toate afectiunile ficatului (ciroze, hepatite). Radacina este un excelent remineralizant, stimulent al rinichilor, drenor al ficatului si antiviral.
Sucul de patrunjel este indicat in toate starile cu imunitate slabita, alergii, convalescenta, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual, anemie, afectiuni renale sau ale vezicii urinare, reumatism, guta, dureri articulare (in special cele din timpul menopauzei), menstre dureroase, ciclu menstual neregulat.
Sucul se consuma in cantitati mici sau in amestec cu alte sucuri de legume (morcov, telina, spanac).
Precautii
Patrunjelul nu trebuie consumat de catre femeile insarcinate, intrucat produce avortul. Semintele determina inceperea contractiilor uterine.
Sursa articol: Agerpres
Sursa foto: pinterest.com
Poarta si denumirile de gagaut, patrunjica sau petersil. Nu este o planta pretentioasa, prin urmare poate fi cultivata in ghiveci si tinuta in bucatarie sau pe balcon.
Patrunjelul consolideaza imunitatea organismului prin complexul de multivitamine (vitamina C, vitamina B12) si minerale (calciu, fosfor, potasiu, mangan), imbunatateste capacitatea de asimilare si de sintetizare a substantelor nutritive.
De asemenea, mai contine histidina, aminoacid cu proprietati anticanceroase.
Vitamina B12 este necesara pentru formarea celulelor rosii din sange, clorofila este esentiala pentru capacitatea de a purifica si de a inhiba raspandirea bacteriilor, iar acidul folic are un rol important in sanatatea sistemului cardiovascular.
Bine de stiut: Patrunjelul contine de 3 ori mai multa vitamina C decat o portocala.
In articolul urmator gasiti informatii utile despre alte plante aromatice si beneficiile acestora
Patrunjelul, remediu pentru multe probleme de sanatate
Studii recente au aratat ca are in compozitie de 3 ori mai multa vitamina C decat o portocala, mai multe proteine decat doua oua la un loc si mai mult fier decat renumitul spanac. In compozitia sa, patrunjelul detine un valoros depozit de substante nutritive care tin la distanta peste 100 de boli.
Cura de slabire cu patrunjel
Sucul de patrunjel este un bun detoxifiant si s-a dovedit a fi foarte eficient in curele de slabire, totodata descoperindu-se ca are efecte uimitoare si in ceea ce priveste reducerea depozitelor de grasime. Pentru un efect garantat, se recomanda ca sucul sa se consume inainte de masa principala a zilei, imediat dupa ce a fost preparat.
Consumat ca atare sau sub forma de infuzie, decoct, patrunjelul este eficient in tratarea anemiei, infectiilor, asteniei, bolilor reumatice. Sub forma de gargara inlatura durerile dentare.
Mai mult, este un bun diuretic si laxativ si poate fi folosit pentru a combate flatulenta. Sa nu uitam ca intareste si oasele.
Frunzele si tulpinile ajuta la eliminarea toxinelor din organism, improspateaza respiratia si sunt eficiente in toate afectiunile ficatului (ciroze, hepatite). Radacina este un excelent remineralizant, stimulent al rinichilor, drenor al ficatului si antiviral.
Sucul de patrunjel este indicat in toate starile cu imunitate slabita, alergii, convalescenta, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual, anemie, afectiuni renale sau ale vezicii urinare, reumatism, guta, dureri articulare (in special cele din timpul menopauzei), menstre dureroase, ciclu menstual neregulat.
Sucul se consuma in cantitati mici sau in amestec cu alte sucuri de legume (morcov, telina, spanac).
Precautii
Patrunjelul nu trebuie consumat de catre femeile insarcinate, intrucat produce avortul. Semintele determina inceperea contractiilor uterine.
Sursa articol: Agerpres
Sursa foto: pinterest.com
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.