Cum se prepara si se consuma feniculul
Data | 00 0000
Feniculul este o leguma deosebit de sanatoasa, desi destul de putin
folosita in bucataria noastra. Are proprietati antiseptice, diuretice,
antiinflamatorii, sedative si analgezice. Ajuta in problemele de
balonare si digestive, la eliminarea toxinelor si calmeaza tusea. Se
poate consuma crud sau gatit.
In magazin, cauta bulbi mici, de culoare verde deschis, care nu au pete si sunt tari la atingere – toate aceste semne arata ca sunt proaspeti.
Atat bulbul cat si tulpina unui fenicul pot fi folosite ca ingredinte in diferite preparate.
Se taie partea dinspre radacina si frunzele si, ca la varza, se indeparteaza foile exterioare care formeaza bulbul de fenicul. Se fierbe in apa sarata pentru 15 minute sau pana cand devine fraged. Este un excelent ingredient pentru supe.
Feniculul se mai poate consuma si crud, in combinatie cu frunze de salata sau stropit cu zeama de lamaie.
Comentarii 1 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.