Cum se gateste sparanghelul

Cum se gateste sparanghelul
Sparanghelul este o leguma bogata in vitamina K si B, contine fier si fosfor si este folosita chiar si ca remediu naturist pentru tratarea anorexiei, afectiunilor biliare, hepatice si cardiace, in astenie, bronsita, diabet, palpitatii. Poate fi consumat ca atare, proaspat sau gatit, sub forma de sirop, tinctura sau infuzie.

Cel mai sanatos sparanghel este cel crud; cele mai bune sunt tulpinile proaspete si tinere. Insa pentru ca nu este tolerat de toata lumea, el poate fi consumat si gatit, dar cu grija.

In primul rand, se cumpara numai sparanghelul care are tulpina frumos colorata, intreaga, sanatoasa; se evita cele decolorate, taiate sau cu varful mucilaginos. Mugurii trebuie sa fie mai tari la atingere, daca urmeaza sa fie folositi intr-o reteta in care conteaza aspectul.

Tulpinile se spala bine in apa rece, apoi se scurteaza si se razuieste usor partea de jos. Se adauga in apa care fierbe si se lasa pana devin usor fragede. Timpul de fierbere variaza in functie de grosimea tulpinilor, insa de obicei e intre 3-5 minute.

Dupa ce au fost fierte fierte, tulpinile de sparanghel se lasa la scurs si se sterg usor cu un prosop de bucatarie.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =