Ixora, culori exotice pentru balcoane si terase

Ixora, culori exotice pentru balcoane si terase
Ixora este o planta originara din zonele tropicale si subtropicale. Are aspectul unei tufe de mici dimensiuni, cu flori de culoare rosie, alba, galbena sau portocalie, dispuse in buchete mari. Este o planta de interior pretentioasa.

Cea mai mica expunere la temperaturi mici sau mutarea plantei poate avea ca efect caderea frunzelor. Pentru a preveni aparitia mucegaiului si a bolilor, camera in care e tinuta planta trebuie sa fie bine aerisita.

Ixora are nevoie de multa lumina, insa nu sporta razele directe ale soarelui; ghiveciul trebuie amplasat pe pervazul unei ferestre orientate spre est sau vest. Pamantul trebuie sa fie usor acid, bogat, amestecat cu turba, capabil sa mentina umezeala dar si usor drenabil in acelasi timp. Substratul se mentine mereu umed, insa udarile se reduc mult pe timpul iernii. Planta prefera umiditatea ridicata si o temperatura de aproximativ 21 grade Celsius, chiar si iarna. Ixora trebuie ferita de curentii de aer.

Se folosesc fertilizatori sub forma de granule, cu eliberare intarziata, in regim saptamanal, pe toata perioada de vegetatie.

Ixora se inmulteste prin butasi, primavara. Inradacinarea se face cu mare greutate si se recomanda folosirea unor substante stimulante.

Votati articolul

Ixora, culori exotice pentru balcoane si terase
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 1 comentarii

Aly 11 Noiembrie 2018
Hello there,My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at infocasasigradina.ro promoted as a resource on our blog alychidesign.com ? We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well.If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know.Thanks,Aly

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =