Ghiocelul galben - cum se cultiva si cum arata

Ghiocelul galben - cum se cultiva si cum arata
Ghiocelul galben sau Eranthis hyemalis este o floare de primavara, care creste in gradina aproape ca o buruiana. Alaturi de ghioceii albi, crocus, zambile si narcise, ghiocelul galben este unul din vestitorii primaverii. Planta face parte din familia Ranunculaceae, poate atinge 8-10 cm inaltime si face flori micute si galbene, asemanatoare ca forma cu un clopotel.

Ghiocelul galben are nevoie de un pamant usor drenabil si se dezvolta cel mai bine in locurile in care beneficiaza de lumina directa a soarelui; cu toate astea, tolereaza destul de bine si semiumbra sau umbra. Daca doresti sa infloreasca la sfarsitul iernii, trebuie plantati toamna, in septembrie.

Nu se uda in mod special iarna sau primavara, decat daca pamantul sufera de pe urma secetei. Frunzele ghiocelului se ofilesc la scurt timp dupa inflorire. Atentie! Toate partile plantei sunt otravitoare pentru oameni.

Se inmulteste prin seminte (mai greu) sau prin divizare.

Votati articolul

Ghiocelul galben - cum se cultiva si cum arata
Rating:
Nota: 4.22 din 5 - 137 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Thymmen 26 Noiembrie 2022
Gynecomastia in Midvale, UT cialis pills for sale

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =